Orzech kokosowy inaczej zwany coconut swoje prozdrowotne właściwości zawdzięcza bogatym wartością odżywczym, a w szczególności grupie kwasów tłuszczowych, które mają za zadanie przyspieszyć przemianę materii. Dzięki tym cennym właściwościom coconut polecany jest ludziom, którzy chcą się odchudzić. Kokos doceniany jest zarówno przez zwykłych amatorów pysznego jedzenia, jak i naukowców
Konjac nie posiada wyraźnego smaku i chłonie aromat przygotowywanej potrawy. Z tego względu, można przygotować go na wiele sposobów, dodając do ulubionego sosu z mięsem lub warzywami. Przed przygotowaniem należy go przepłukać pod zimną wodą, a następnie dodać do przygotowywanej potrawy. Nie wymaga gotowania, jest gotowy do spożycia od razu po wyjęciu z opakowania. Dobrze komponuje się z sosami na bazie pomidorów i śmietany, co pozwala na jego wykorzystanie podczas przygotowywania tradycyjnej carbonary lub bolognese